EBRO-training: ‘beter beslagen ten ijs’

Op 2 februari 2018 vond bij KIMO voor de eerste maal in eigen beheer een EBRO-cursus plaats. Deze cursus geeft meer inzicht in de methode van Evidence Based Richtlijn Ontwikkeling (EBRO).

De cursus stond onder leiding van KIMO-directeur Dirk Mettes en methodoloog Mariska Tuut. De negen deelnemers waren enthousiast over de cursus. Met name de uitleg over de manier waarop een richtlijn wordt samengesteld, werd blijkens de evaluatieformulieren gewaardeerd.

Dagelijkse praktijk

‘Het mooie was dat je het inzicht in de loop van de dag zag groeien,’ aldus Mariska Tuut. ‘We hebben tal van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van de mondzorg doorgenomen, afgestemd op de wensen en de kennis van de deelnemers. Dat werkte goed. De winst is dat iedereen nu beter weet hoe een richtlijn werkt en dat ook kan toepassen in het werk voor bijvoorbeeld een ROC. Je komt dus beter beslagen ten ijs.’

De volgende EBRO-cursus vindt in juni 2018 plaats, eveneens bij KIMO in Utrecht. Aanmelden kan via info@hetkimo.nl; leden van de KIMO richtlijncommissies hebben voorrang bij aanmelding.