Afscheidssymposium druk bezocht

Mooie en welgemeende dankwoorden richting Dirk, interessante sprekers en veelbelovende meningen van panelleden; kortom een geslaagd afscheidssymposium.

De lange periode waarin Dirk Mettes veel voor de richtlijnontwikkeling in de mondzorg heeft betekend is fraai afgesloten met het afscheidssymposium van 21 september. Dirk: ‘Samen met Charlotte, heb ik intens genoten van jullie geweldige individuele en gezamenlijke performance bij mijn afscheid als directeur van het KIMO.’

Joris Muris, voorzitter van het bestuur, sprak Dirk aan als ‘de vader’ van het KIMO, terwijl Daniëlle Boonzaaijer, bestuurslid, het had over ‘de wortels’ waarvoor Dirk in zijn positie van grondlegger van kwaliteit in de mondzorg staat.

Een van de sprekers, Jako Burgers, voorzitter van de Begeleidingscommissie Implementatie, nam het thema ‘Implementatie van richtlijnen in de mondzorg en daarbuiten’ onder de loep. 

Een debat met panelleden – coryfeeën binnen de mondzorg – volgde. En ook Bart Admiraal, tandarts-niet prakkezerend (sic!), sprak de aanwezige genodigden op zijn bekende ludieke wijze toe.

Fons Plasschaert, lid van de Raad van Toezicht van KIMO, reikte Dirk de eerste KIMO-erespeld uit.

Het symposium eindigde met de introductie van de nieuwe directeur van het KIMO, Maarten Jansen, waarna een toast op de toekomst van het KIMO en de kwaliteit in de mondzorg in het bijzonder tot een gezellig samenzijn leidde.

In SDU Magazine is een afscheidsinterview opgenomen, met als titel ‘Het blind volgen van een richtlijn, kan niet leiden tot goede zorg‘. U kunt het hele artikel hier helemaal lezen.